Sofie & Chantal stellen zich voor …

Sofie en Chantal zijn naast Wiggele & Fardou ook het grote avontuur aangegaan! Inmiddels zijn ze geland in Indonesië. Hieronder stellen ze zich graag aan u voor:

Chantal

Hallo iedereen,

Ik zal mij even kort voorstellen. Mijn naam is Chantal Maczka en ik ben achttien jaar oud. Momenteel
volg ik de opleiding CIOS Sport en bewegen in Goes. Ik volg het profiel SBAW ( sociaal beweging agogisch werk). Als sociaal bewegingsagoog krijg je te maken met mensen met een verslaving, gedetineerden en kinderen met gedragsproblemen. Ik woon in een klein dorpje s’- Gravendeel. Het ligt vlakbij Rotterdam, dat kennen jullie wel. Naast school doe ik aan voetballen en ik werk bij de Happy Italy. Ik wil jullie graag vertellen wat ik ga doen in Indonesië

Aankomende april tot half mei kom ik samen met een studiegenoot stage lopen in Indonesië. Wat ga ik deze periode doen? Ik ga vooral veel sporten met de kinderen en activiteiten geven, die de kinderen leuk vinden. Een middagje knutselen, of een middagje spelletjes spelen. Ik wil vooral dat de kinderen het naar hun zin hebben en leuk met hun vriendjes en vriendinnetjes. Ik wil een band krijgen met de kinderen en ik wil dat de kinderen een betere band met elkaar krijgen. Vandaar dat ik ook samenwerkingspelletjes wil doen.

 

Sofie

Hallo allemaal,

Mijn naam is Sofie Schilling en ik ben 18 jaar oud. Ik volg momenteel de opleiding SBAW (sociaal beweging agogisch werker) aan het Cios Goes-Breda, ik zit hier in het 3e jaar. Ik woon bij mijn moeder en haar vriend in Breda maar ook bij mijn vader in Barendrecht, dat ligt naast Rotterdam. Naast mijn studie hockey ik nog 3x in de week en ben ik trainer & coach van MD3. . Van begin April tot half Mei ga ik samen met een Studie genootje stage lopen in Indonesië, Surabaya.

 

 

Waarom deze stage plek? Wij hebben voor deze stage gekozen met als hoofd doel: Sport en plezier brengen naar kinderen voor wie dit niet altijd vanzelfsprekend is.

Wat wil ik gaan doen op deze stage plek? Ik wil vooral veel plezier maken me de kinderen en mijn passie voor sport kunnen overbrengen naar de kinderen daar. We willen allerlei spelletjes met ze gaan spelen en ze laten ontdekken waar zij nou eigenlijk goed in zijn maar ze daar ook bewust van laten worden. Daarnaast willen we ze ook nieuwe dingen laten ontdekken zoals nieuwe spelletjes of sporten. Daarnaast hoop ik dat het een geweldige ervaring gaat worden voor zowel mijzelf als voor de kinderen!

Posted in Nieuws | Leave a comment Continue reading...

Benefietconcert 2016

20 november organiseert de stichting KINDweesKIND een benefietconcert voor kinderen in weeshuizen in Indonesië. We vinden het erg leuk als je komt! We hebben leuke muziek, lekker (indo) eten, en allemaal leuke dingen om samen te werken aan een ontzettend goed doel: kinderen in weeshuizen in Indonesië. Afgelopen zomer is onze voorzitter in Indonesië geweest. Hij heeft daar met eigen ogen gezien waarom het zo belangrijk is dat we ons hard blijven maken voor dit ongelofelijke goede doel: kinderen in weeshuizen in Indonesië. We hopen dat ons benefietconcert veel geld op gaat leveren voor dit doel, en misschien goed om te weten: alle opbrengsten gaan naar de kinderen daar! Met 100 euro kunnen wij 1 kind een jaar lang naar school laten gaan in Indonesië. Een van de belangrijkste dingen voor kinderen in weeshuizen in Indonesië is onderwijs. Het is hun kans op een goede toekomst, waar ze voor zichzelf kunnen zorgen. Ons concert levert vast meer op dan 100 euro, draag jij ook bij aan nog meer kinderen naar school? Kom 20 november ook!

Een bijzonder benefietconcert voor KINDweesKIND. Deze stichting zet zich in om weeskinderen in Indonesië een toekomst te geven! 

Er zullen bijzondere optredens voorbij komen van o.a. Sander Metz en Wendy Dekker (beide geadopteerd uit Indonesië) maar Ineke Dijkstra zal op deze middag ook de sterren van de hemel zingen. Misschien komt er ook nog wel een popkoor langs! Daarnaast is er nog genoeg tijd om gezellig met elkaar te praten.
Voor de kinderen zijn er coole activiteiten. Er is een loterij en er is gelegenheid om een hapje te eten. Uiteraard Indonesisch eten..
Het benefietconcert vindt plaats in de pittoreske Martini kerk in Itens. Geef je snel op want vol=vol. De nazit is in het mooie gerenoveerde dorpshuis van Itens tegenover de kerk.

Opgave kan via info@sandermetz.nl of via 0618167503
De kosten zijn € 6,50 p.p. en kinderen tot 12 jaar € 3,50 p.p.
De GEHELE opbrengst gaat naar Stichting KINDweesKIND.

 

PosterBenefietconcertKWK2016Sponsors214795601_175111912942372_8752758447163834368_n

Posted in Nieuws | Leave a comment Continue reading...

Samenwerking met Stichting Mijn Roots

Op 24 juli vertrekt de voorzitter van de stichting KINDweesKIND, Yudi Hoekstra, naar Indonesië. Namens de stichting gaat hij de weeshuizen en scholen bezoeken waar de afgelopen 7 jaar projecten zijn gestart voor de weeskinderen. Daarnaast gaat hij langs verschillende weeshuizen en organisaties om opnieuw de behoeftes van de weeskinderen te inventariseren. Ook gaat hij de twee kinderen bezoeken, die dankzij KINDweesKIND weer naar school gaan. We doen dit niet alleen, we hebben nauwe samenwerking met de mensen van het kindertehuis, en de lokale bevolking, zodat al het geld daar terecht komt waar het terecht moet komen: bij de kinderen in de weeshuizen in Indonesië.

Yudi komt zelf ook uit Indonesië, en dat helpt ons enorm bij het uitbreiden en versterken van ons netwerk daar. Samen met Ana Maria, voorzitter van de stichting: Mijn roots, gaan zij voor de stichting nieuwe weeshuizen en weeskinderen bezoeken, zodat KINDweesKIND hun weer structureel kan ondersteunen. Ana Maria zet zich in voor Nederlands geadopteerden die op zoek zijn naar hun roots in Indonesië. Zij woont in Surabaya en is zeer nauw betrokken bij de weeshuizen en scholen in Surabaya. Ook zullen er weer nieuwe afspraken gemaakt worden om studenten van het MBO, HBO en universiteiten de mogelijkheid te bieden om stage te gaan lopen in Indonesië. Willen jullie ook al deze weeskinderen een toekomst bieden organiseer dan een mooie actie en wij zorgen ervoor dat elke cent bij de weeskinderen terecht komt.

Meer informatie over de stichting Mijn Roots vindt u op: www.mijn-roots.com of klik op onderstaande afbeelding.

SamenwerkingMijnRoots

Posted in Nieuws | Leave a comment Continue reading...

Het zit er weer op! KINDweesKIND sponsorloop

Het zit er weer op! Onze actie tijdens LOOP Leeuwarden 2016 heeft opgebracht dat 2 weeskinderen een jaar lang naar school kunnen! Iedereen ontzettend bedankt voor het sponsoren! We hadden ook wat publiciteit: “Een andere Leeuwarder school het Friesland College, heeft zondag een aantal lopers aan de start voor de stichting KINDweesKIND, die vanuit Friesland geldt inzamelt voor weeshuizen in Indonesië. Elk jaar gaan er stagiairs van het FC naar Yayasan Kartini in Surabaya.”

13235640_1146670692044311_9215661243083415597_o

 

Posted in Nieuws | Leave a comment Continue reading...

Sponsorloop Loop Leeuwarden 2016

Loop jij op zondag 22 mei 2016 de 10e editie van de LOOP LEEUWARDEN voor de stichting KINDweesKIND? Zo sponsor je direct de weeskinderen in de weeshuizen op Java, Indonesië.

Dit jaar organiseert stichting KINDweesKIND een sponsorloop. Tijdens de ‘Loop van Leeuwarden’ laten de deelnemende lopers zich sponsoren. Naast deze sportieve inspanning zet je je in voor de weeskinderen van Yayasan Kartini, een weeshuis dat onderdak biedt aan kinderen die zonder ouders opgroeien.

Met het bij elkaar gerende en opgehaald sponsorgeld kan KINDweesKIND 2 weeskinderen voor 3 jaar naar school laten gaan! De kosten om deze kinderen een gelijke opleiding als andere kinderen te bieden, zijn € 600,- Help je mee?

Hoe doe je mee? Stuur een e-mail naar info@kindweeskind.nl met naam, e-mailadres en telefoonnummer. Je krijgt dan van ons een gepersonaliseerde sponsorkaart toegestuurd. Met deze kaart kun je geld inzamelen voor de stichting. Je kunt dit doen door eenmalig een bedrag te vragen of je laat je sponsoren per kilometer.

Bij de LOOP LEEUWARDEN kun je kiezen voor de volgende hardloopafstanden: KidsRun (1km of 2,5), 5km, 10km, Halve Marathon en de nightrun (5km). Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de loop te wandelen, namelijk de volgende afstanden: 6km, 12km en 25km.

Geld dat jij hebt opgehaald kan worden gestort op het rekeningnummer van de stichting, NL35INGB0004542773 t.n.v. KINDweesKIND te Leeuwarden. Vermeld bij het betalingskenmerk: “LOOP LEEUWARDEN”.

Of je nu individueel loopt of met een groep? Vanuit het bestuur van de stichting alvast enorm bedankt voor jouw sportieve inzet!

Posted in Nieuws | Leave a comment Continue reading...

Maurise Rijpstra en Samira Rahouma zijn vertrokken naar Indonesië

Maurise Rijpstra en Samira Rahouma, beiden 3e jaars HBO-V studenten aan de NHL, zijn in januari van 2016 naar Indonesië vertrokken voor hun grote avontuur en stage. Zij kunnen dit doen mede door het Crea project. De 1e maand van hun stage verblijven zij in Sulawesi om vervolgens door te trekken naar Java, Surabaya. Hier gaan zij 2 maanden lang les geven op diverse scholen in Surabaya en tegelijkertijd zich inzetten voor de weeshuizen van KINDweesKIND. De focus zal hierbij liggen op het weeshuis Yayasan Kartini.

“Gezondheidszorg of het volgen van een opleiding is voor weeskinderen niet vanzelfsprekend” zegt Samira. Als HBO-V studenten willen zij op diverse scholen gezondheidsvoorlichting gaan geven. De onderwerpen waar zij zich met name op gaan focussen zijn hygiëne en het menselijk lichaam. Zij willen hier spelenderwijs mee beginnen om het daarna langzaam uit te breiden door middel theorie en praktijkopdrachten.

Het project dat zij in Yayasan Kartini op gaan zetten sluit één op één  aan op de peiler “gezondheid” van KINDweesKIND. Wil je meer weten over het project dat zij in gaan zetten in Yayasan Kartini of hun lessen die zij gaan geven op de scholen. Volg onze facebook pagina.

Posted in Nieuws | Leave a comment Continue reading...

MBO Life Sciences studenten lopen stage

Wij, Yermo Veenstra en Tom Deinum van de opleiding watermanagement en milieubeheer, zijn voor onze stage vertrokken naar Indonesië. Tijdens onze stage hebben wij ons ingezet voor het weeshuis Yayasan Kartini om de omstandigheden van weeskinderen te verbeteren en we hebben bij twee scholen les gegeven op het gebied van milieu.

Weeshuis Yayasan Kartini
Onze stage begon op 19 februari 2015. Na enige bezichtigen van het weeshuis werd al snel duidelijk dat een aantal van de verblijfkamers van de weeskinderen niet eens voorzien waren van horren, tegen beschermingen van de vele steekvliegen. Na het aanschaffen van de nodige materialen, zijn de kamers voorzien van nieuwe horren voor de ramen en deuren.

Milieu educatie
De eerste 3 weken hebben we lessen verzorgd op de global school: “SMP Pembangunan Jaya 2”. De leeftijd van de studenten die wij les hebben gegeven is 12-15 jaar. De onderwerpen die hier aan bod gekomen zijn, waren milieu, broeikaseffect, vervuiling en pesticiden. De leerlingen konden al goed Engels, waardoor het eenvoudiger werd om informatie over te dragen en echt contact te hebben met de kinderen.

De laatste 3 weken hebben we de lessen verzorgd op de moslim school: “Al Falah”. De leeftijd van deze studenten lag een stuk lager, namelijk 6-12 jaar. Wij hebben de kinderen vertelt over de wereldwijde afvalproblemen, zoals de consequenties van zwerfafval, en milieuproblemen. De lessen werden meestal afgesloten met een presentatie over Nederland, om de verschillen in cultuur en normen en waarden te laten zien. Hier reageerden de kinderen zeer enthousiast op. Dit zagen we door de vele vragen die de kinderen na de lessen hadden.

Eigen ervaring
Naast les te geven op de school, leer je zelf ook enorm veel van de stage, de cultuur en het land. De vriendelijke mensen in Indonesië, de prachtige natuur en het grote cultuur verschil heeft op ons een grote indruk gemaakt. De reis heeft ons zelfstandiger gemaakt, meer zelfvertrouwen gegeven en daarnaast is onze Engelse taal er flink op vooruit gegaan. De dingen die je hier ziet, voelt, hoort, ruikt en proeft neem je voor altijd mee. Kortom een super stage!

Posted in Nieuws | Leave a comment Continue reading...

Disco on ice in thialf

Op 24 januari 2015 van 19:30 uur tot 21:30 uur organiseert stichting KINDweesKIND discoschaatsen in het Thialf stadion te Heerenveen. De opbrengst van het spectaculaire evenement gaat naar de stichting KINDweesKIND. Met het geld zal de stichting de lokale leefomstandigheden van weeskinderen in Indonesië verbeteren en ze een toekomst geven.

Tijdens het evenement is er voor ieder wat wils. DJ Steff da Campo draait samen met Mr. Ferd en zorgt ervoor dat Thialf wordt omgetoverd tot het Ibiza van het noorden. En voor de lekkere trek is er een stand waar heerlijke Indonesische hapjes worden aangeboden. Zo waan je jezelf even in Indonesië.

Daarnaast zal Yudi Hoekstra (Voorzitter KINDweesKIND) zowel zijn verhaal als het verhaal van de stichting vertellen. En tenslotte zal er tijdens het evenement een loterij worden gehouden waarmee je leuke prijzen kunt winnen.

Kortom door het evenement zorgen we er samen met bezoekers, ambassadeurs, sponsors en partners voor dat kinderen in weeshuizen in Indonesië weer écht kind kunnen zijn! Dat houdt in; onbezorgd, spelend, en lerend de wereld ontdekken.

Kaartjes voor het evenement zijn verkrijgbaar voor 5,- euro per stuk. Voor meer informatie klik op deze link;

httpss://www.facebook.com/events/785422534844850/?fref=ts

 

Poster

 

 

 

Posted in Nieuws | Leave a comment Continue reading...

Levensgrote kartonnen doos in de NHL

Studenten van de NHL te Leeuwarden hebben op 15 en 16 december een sponsoractie georganiseerd in het scholencomplex aan de Rengerslaan. Een levensgrote kartonnen doos is gemaakt om geld mee in te zamelen.

Volgens Eline Oude Geerdink, Harrold Bril en Jesper Huisman: “Het idee om de stichting KindWeesKind op te richten komt voort uit een kartonnen doos, een doos waarin het weeskindje Yudi te vondeling werd gelegd. Om mensen te laten zien en beleven hoe het weeskinderen in Indonesië af gaat hebben wij in de NHL Hogeschool te Leeuwarden een levensgrote kijkdoos neergezet. Voor een kleine donatie mogen studenten en andere belangstellenden, onder het genot van koffie en thee, een kijkje nemen in en om de kijkdoos.”

IMG_1534

Posted in Nieuws | Leave a comment Continue reading...

Studenten MBO Life Science naar Indonesië

De 3e jaars studenten Tom Deinum en Yermo Veenstra van de opleiding MBO LifeScience gaan op 26 januari 2015 starten met hun stage. Zij gaan stage lopen bij de weeshuizen van KINDweesKIND in Surabaya en starten een project waarin zij de hygiëne en leefomstandigheden willen verbeteren voor weeskinderen.

Posted in Nieuws | Leave a comment Continue reading...
Translate »