Geschiedenis

door 22 mrt 2013

De geschiedenis van Stichting KINDweesKIND begint op een vroege ochtend in 1977. In de miljoenenstad Surabaya, op het eiland Java, in Indonesië, staat op de hoek van de straat Ronggolawe een hond te blaffen bij een kartonnen doosje. Buurtbewoners vinden in de doos een baby die te vondeling is gelegd en halen er een politieagent bij, die de baby naar het ziekenhuis brengt. Van daaruit belandt de kleine wees in het kindertehuis Yayasan Kartini, waar hij de eerste maanden van zijn leven doorbrengt.

Terug naar Indonesië

26 Jaar later zette Wahyudi Joop Jan Hoekstra, roepnaam Yudi, voor het eerst na zijn adoptie weer voet aan de grond van zijn geboorteland. Hij bezocht er het kindertehuis waar hij de eerste maanden van zijn leven zo liefdevol was verzorgd. Een van zijn vroegere verzorgers vertelde Yudi dat ze al die jaren dagelijks had gebeden hem ooit nog terug te mogen zien. De kinderen van het tehuis noemden Yudi een broer die na lange tijd weer teruggekomen was.

Oprichting KINDweesKIND

Enkele jaren later bezocht Yudi, zelf inmiddels vader, met zijn gezin wederom Indonesië om de zoektocht naar zijn biologische ouders voort te zetten. Daarbij keerde hij ook weer terug naar het kindertehuis. Bij de terugreis naar Nederland wist Yudi dat hij iets terug wilde doen voor het kindertehuis waaraan hij zoveel te danken heeft. Op een avond in het najaar van 2008 had hij een aantal vrienden thuis uitgenodigd om zijn plannen te bespreken. Op 14 augustus 2009 is de oprichting van de stichting een feit: KINDweesKIND.

Translate »
Doneer nu »