Projecten KINDweesKIND

door 9 mei 2013

Vanaf 2009 zijn we begonnen met het steunen van weeshuizen in Surabaya op Java (Indonesië). In deze weeshuizen is in meer of mindere mate hulp nodig. Door te inventariseren welke specifieke hulp er voor ieder weeshuis nodig is, hebben we door de jaren heen directe hulp kunnen bieden door projecten gezamenlijk met stagiaires, de medewerkers van het weeshuis en de lokale gemeenschap op te pakken. Hier zijn wij als stichting erg trots op!

Wij geloven erin dat de hulp die geboden wordt, moet komen vanuit de lokale gemeenschap met behulp van ondersteuning van de stichting KINDweesKIND. Om die reden hebben wij verschillende contactpersonen in Indonesië die voor ons de projecten opzetten en waarnemen. Als er een project moet worden opgezet, gaan wij samen met deze contactpersonen kijken wat de beste manier is om een project vorm te geven.

Bijvoorbeeld, tijdens ons laatste project hebben wij de keuken van één van onze weeshuizen verbouwd. Na overleg met de stichting heeft onze contactpersoon in Indonesië, contact gezocht met de lokale aannemers in Surabaya. Nadat de keuze was gemaakt, zijn wij samen met de aannemer gaan bekijken hoe we dit project het beste op konden pakken.

Wij geloven in deze manier van werken! Zo sterk zelfs dat het één van de pijlers van de stichting is geworden. Onze hulp is daarom ook tweeledig. Wij verbeteren direct de leefomstandigheden in de weeshuizen van Surabaya en hiermee krijgen de kinderen een beter leven.  En indirect helpen wij de lokale ondernemer die in de gemeenschap verbonden is aan het weeshuis.

In de onderstaande weeshuizen hebben wij diverse projecten succesvol afgerond!

Weeshuis Yayasan Kartini
Weeshuis Samaria
Weeshuis Matehari Terbit
School Pusat Kebudayaan

Translate »
Doneer nu »