Stage in Indonesië

door 9 mei 2013

Wie gingen je voor?

Een aantal cursisten van het Friesland College in Heerenveen heeft door middel van een stage in Indonesië zijn steentje bijgedragen aan de projecten van KINDweesKIND. Hun opdrachten waren even zinvol als divers: van het realiseren van een speelterrein en het verbouwen van een keuken tot het organiseren van lesprogramma’s. Domien Hettinga over zijn stage:

“Een reis als deze doet ontzettend veel met je, in positieve zin. Het is erg leerzaam om er achter te komen hoe de mensen leven aan de andere kant van de wereld. Ook is mijn Engels er flink op vooruit gegaan, evenals mijn zelfvertrouwen, een positief zelfbeeld, het is allemaal gegroeid.’’

Lees hier de reisverhalen van Jurjen en Domien!

Op zoek naar een stage?

Elk jaar gaan er minimaal twee studenten van het MBO naar Indonesië om hun derde- of vierdejaars stage daar te verrichten. Zo zijn in het verleden MBO studenten van het CIOS of de opleiding D-drive naar Indonesië gegaan. Vanuit de opleiding krijgen zij opdrachten en projecten mee en in samenwerking met KINDweesKIND worden deze aangevuld met opdrachten die voor de stichting van toegevoegde waarde zijn.

Bekijk hier het project internationalisering van het Friesland College.

Wij zijn permanent op zoek naar studenten (mbo/hbo/wo) van verschillende opleidingsinstituten die zich door middel van een stage willen inzetten voor KINDweesKIND. De stage opdrachten zijn toegespitst op de doelen van de stichting en dragen bij aan verbetering van onderwijs, welzijn, sport en accommodatie van de weeshuizen in Surabaya, Indonesië. Ben jij op zoek naar een stage in het buitenland en heb jij een stage opdracht die binnen onze visie en doelstellingen past? Stuur je cv en motivatie naar info@kindweeskind.nl.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ben je geïnteresseerd?  Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij gaan graag samen met jou in gesprek over de mogelijkheden van een stage in Indonesië. Ben jij student op het Friesland College dan kun je via het project internationalisering (zie link) informatie vergaren. Vanwege onze jarenlange samenwerking met het Friesland College hebben wij een gedegen stage-ontwikkelplan dat wij graag met je doorlopen ter voorbereiding op een onvergetelijke stage in Indonesië!

Zit je niet op het Friesland College, maar wil jij je wel graag in gaan zetten voor KINDweesKIND, dan komen we graag met jou in contact! Reageer dan ook via onderstaand contactformulier. Door onze ervaring met stagiaires en stageplaatsen in Indonesië hebben we een netwerk dat jou goed kan faciliteren tijdens je stage. Wij gaan graag met jou, de opleiding en je stagebegeleider in gesprek om te kijken of jouw opleiding aansluit bij de projecten van KINDweesKIND.

Informatie kun je aanvragen via het contactformulier.

 

 

Translate »
Doneer nu »