Hester en Ruwert

Hallo allemaal mijn naam is Ruwert Brandsma ik ben 21 jaar en kom uit It Heidenskip. Op dit moment volg ik de opleiding OBAW aan het CIOS in Heerenveen. Deze opleiding duurt 4 jaar. Ik zit nu in het laatste jaar en hoop hierna mijn diploma te behalen. Ik vind het erg leuk om met kinderen, jeugd en ouderen te werken en zo iets voor hen te betekenen.

Ik houd mij in mijn vrije tijd bezig met het doen van meerdere sportieve activiteiten. Zo ben ik in de zomer veel op het water te vinden om te windsurfen. Ik kreeg de kans stage te lopen in Indonesië waar ik de stichting KINDweesKIND kan vertegenwoordigen. Voor mij is dit de perfecte uitdaging om mijn avontuurlijke persoonlijkheid in te zetten voor het goede doel en iets te betekenen voor de weeshuizen en de bevolking in Indonesië.

Ik ben Hester van Wieren, 19 jaar, en woon in Wommels. Ook ik zit in het 4e jaar van de opleiding OBAW op het CIOS in Heerenveen. Toen ik hoorde van een stage in Indonesië was ik gelijk enthousiast. In de 6 maanden voorafgaand aan mijn stage heb ik veel informatie ingewonnen via het project internationalisering en heb ik veel mailcontact gehad met de studenten die op dat moment in Indonesië waren. Mijn nieuwsgierigheid naar en interesse in een andere cultuur heeft ervoor gezorgd dat ik mijn 4e jaar stage ga gebruiken om mij in te zetten voor weeskinderen.

Tijdens onze 4 maanden durende stage van februari tot en met mei zullen we verschillende projecten oppakken. Onze stage is tweeledig. Aan de ene kant zullen wij stage opdrachten uitvoeren die gerelateerd zijn aan onze opleiding en aan de andere kant hebben wij samen met KINDweesKIND diverse opdrachten geformuleerd om direct hulp te bieden.

De hulp die we gaan bieden gaan wij ter plaatse bieden. We gaan inventariseren in welke weeshuizen wij het beste hulp kunnen bieden en wat die hulp is. In overleg met de stichting bieden we hulp die direct ten goede komt aan weeskinderen.
Ook zullen we verder gaan met de projecten die Jurjen Kingma heeft opgezet. We hebben in de afgelopen maanden veel contact met Jurjen gehad en wij hebben het stokje van hem overgedragen gekregen. Omdat we precies weten waar hij mee bezig was en waar hij tegenaan liep begrijpen we beter hoe we zo goed mogelijk hulp kunnen bieden en met welke cultuurverschillen je rekening moet houden.

Jurjen heeft een drietal nieuwe weeshuizen gevonden die dringend hulp nodig hebben. In één van deze weeshuizen gaan we dagelijks sportactiviteiten geven. Voor onze opleiding gaan we sport lessen geven aan een kinderopvang, the elementary school en the junior high school van Al-Falah Surabaya.

Omdat wij het belangrijk vinden dat de mensen in Nederland een goed beeld krijgen van de situatie van weeskinderen in Indonesië, gaan wij een film maken. In deze film gaan wij de nadruk leggen op de verschillende weeshuizen en de verschillende projecten die KINDweesKIND daar heeft opgezet.

Volg onze avonturen via facebook en de website van KINDweesKIND

Translate »
Doneer nu »