Lisa en Indra

Mijn naam is Lisa Klabbers,  ik ben 22 jaar en studeer voor mijn 3e jaar aan de Hanzehogeschool in Groningen voor Fysiotherapeut. Op dit moment volg ik de minor International Aid en Development waarbij we een project van 6-8 weken in een ontwikkelingsland opzetten. Via Yudi Hoekstra ben ik in contact gekomen met de stichting Kind Wees Kind. Yudi is een aantal jaren mijn coach geweest tijdens mijn vorige opleiding CIOS in Heerenveen, op deze manier ben ik enthousiast geworden om iets voor de weeskinderen in Indonesië te kunnen betekenen.

Mijn naam is Indra Kedde en ik ben 22 jaar en 3e jaars fysiotherapie studente. Voor mijn minor heb ik international Aid and Development gekozen. Met deze minor leer je meer over ontwikkelingslanden en verschillende culturen. Uiteindelijk is het de bedoeling om een project op te zetten voor een ontwikkelingsland. Ons project gaat plaatsvinden in Indonesië. Hier wilde ik graag naar toe omdat mijn opa hier vandaan komt. Ook sprak het project mij erg aan omdat ik graag iets wilde gaan doen om mensen te helpen die hulp kunnen gebruiken. De ervaring en de kennis die ik heb opgedaan wil ik graag delen met de mensen in Indonesië zodat we van elkaar kunnen leren. Er zijn voor mij dus veel redenen om dit te gaan doen.

Veel kinderen die in de weeshuizen zitten zijn gehandicapt. Vanwege gebrek aan geld en kennis hebben deze kinderen vaak onnodig veel last van hun handicap. Wij zouden heel graag ons steentje willen bijdragen aan de gezondheid van deze kinderen.  Daarom gaan we ons gedurende 6-8 weken richten op de hygiëne en fysieke problemen van de weeskinderen. Dit gaan we doen door middel van voorlichting en behandeling. Ook zijn er kinderen met een beperking die overdag geen activiteiten te doen hebben. Hiervoor gaan we dagelijkse activiteiten organiseren in de vorm van sport en spel.

Translate »
Doneer nu »