Femke en Rieke in Indonesië

door dec 14, 2011Nieuws0 Reacties

Femke en Rieke hebben hun stage in Indonesië succesvol afgesloten! Tijdens deze stage hebben zij, naast dat ze diverse projecten voor KwK hebben opgepakt, geleerd om met cultuurverschillen om te gaan.

In de kindertehuizen San marina en Yayasan kartini zijn zij er in geslaagd om activiteiten voor de weeskinderen te organiseren. Op het gebied van sport en spel hebben zij de kinderen in de weeshuizen een lach op hun gezicht gebracht.  Daarnaast hebben Femke en Rieke  zich ingezet bij het inrichten van sportlessen op twee scholen, waarvan één basisschool en een school voor het voortgezet onderwijs. De stage was niet alleen leerzaam voor hen, maar het werkte van twee kanten. Naast het feit dat zij geleerd hebben om les te geven aan de kinderen hebben zij ook de docenten oefenvormen toegereikt die ze vandaag de dag nog steeds gebruiken.

“Naast het educatief ondersteunen van de lessen op scholen en het doorbrengen van tijd in de weeshuizen, zorgt het ervoor dat je dicht bij de mensen staat en begrijpt wat ze nodig hebben. Je leert de mensen kennen en je raakt met ze verbonden.”

In het kindertehuis Yayasan Kartini hebben Femke en Rieke het voor elkaar gekregen om een nieuwe douche/wasplaats te bouwen.  Door dit project en de handen ineen te slaan, hebben de kinderen weer een schone plek om te douchen en hun tanden te poetsen.

Rieke en Femke wij willen jullie namens de kinderen in de weeshuizen en de scholen en de stichting hartelijk danken voor jullie inzet en betrokkenheid!

De foto’s van de stageperiode van de dames kun je terugvinden in onze fotogalerij.

Translate »
Doneer nu »