Mooie samenwerking met studenten van de universiteit van Gent

door okt 10, 2014Nieuws0 Reacties

Wij zijn Lieze Degryse en Julie De Valckenaere en zitten momenteel in ons laatste jaar (2de Master Pedagogische Wetenschappen – Orthopedagogiek) aan de Universiteit van Gent. Beiden zijn we 22 jaar en wonen we in de stad Gent. We zijn collega-studenten maar ook hele goede vriendinnen. Samen delen we de droom om naar het buitenland te gaan en er te werken met kinderen en jongeren in problematische opvoedingssituaties.

Het is een droom van ons die momenteel werkelijkheid wordt! De zoektocht naar het vinden van een land voor op stage te gaan was geen evidentie. Zoveel keuze, en zoveel landen! En slechts één land kon onze bestemming worden… Na lang zoeken kozen we uiteindelijk voor Indonesië. Voor veel vrienden en familie van ons is Indonesië niet zo vanzelfsprekend. Onze medestudenten gaan voornamelijk naar Afrika en Amerika, terwijl onze passie eerder in Azië lag. Vaak worden de ontwikkelingslanden in Azië vergeten, maar ook hier is er nog heel wat armoede te bespeuren. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon erg prachtig in Indonesië! Het was een land die we in ons leven absoluut eens wilden bezoeken.

Ondertussen zijn we al 5 weken in Surabaya en hebben we een eerste project afgerond. Beiden hebben we Engels aangeleerd aan studenten, maar ieder op een verschillende locatie. Voor de resterende weken wilden we erg graag met straatkinderen of weeskinderen werken, omdat onze passie en studie nog steeds het werken is met kinderen in problematische opvoedingssituaties. Vandaar dat we in Indonesië op zoek gingen naar weeshuizen in Surabaya.

Vervolgens vonden we op het internet de website van KINDweesKIND. Het feit dat het een Nederlandse organisatie is, maakte de informatie vlot leesbaar voor ons. Beiden voelden we ons erg vertrouwd toen we de informatie lazen en de leuke blogberichten maakten ons reeds warm om aan de slag te gaan. Er wordt niet op één weeshuis, maar op verschillende weeshuizen gefocust, zowel qua activiteiten met de kinderen als ook omtrent de accommodatie. Kortom, we zagen dat het goed was! Op zes oktober 2014 zullen we dan ook beiden aan de slag gaan in de weeshuizen van KINDweesKIND.

Translate »
Doneer nu »