Nieuwe actie

door mei 19, 2019Nieuws0 Reacties

Wij zijn Jos en Jenny, twee leerkrachten uit Beverwijk, Noord-Holland. Toen wij een mooie reis naar Indonesië aan het plannen waren, wisten we al snel dat we de reis niet alleen voor ons eigen plezier wilden maken, maar ook een bijdrage aan de samenleving daar wilden leveren. Dit idee ontstond mede uit eerdere ervaringen die Jos in het land heeft opgedaan. Hij heeft daar via Inholland meegedaan aan het Community Outreach Program in de regio Kediri. Omdat we allebei in het onderwijs werkzaam zijn, gingen we op zoek naar een stichting die aansloot bij de dingen die wij belangrijk vonden: educatie en veiligheid/onderdak voor kinderen. Bij het lezen van de kernwaarden van KindWeesKind was er voor ons dus een hoop herkenning.

Wat klein begon, groeide al snel groter en groter. We waren in eerste instantie van plan zelf een bijdrage te doen en verder onze directe familie te vragen; maar dankzij positieve geluiden en een verstrekkende vriendenkring van onze naasten kregen we steeds meer giften uit onverwachte hoeken. Ook zijn we op onze scholen bezig met inzamelen door middel van een
spaarpot in elk klaslokaal. De leerlingen leren hierdoor: ‘alle kleine beetjes helpen’, ‘iedereen maakt een verschil’ en ‘samen sta je sterk.’ “Juf, ik heb het wisselgeld van het boodschappen doen meegenomen!”
“Meester, mag mijn twee euro zakgeld ook in de pot?” “Juf, wij sparen altijd alle kleine muntjes op en die mocht ik meenemen van papa!”

Het heeft ons gedurende deze maanden ongelofelijk verrast hoe men, in een tijd waar negativiteit vaak overheerst in het dagelijkse nieuws, anderen een warm hart toedraagt. Dankzij deze kinderen die het wellicht zelf ook niet heel breed hebben, maar wel naar school komen met tien euro voor ons goede doel, zetten wij graag nog een stapje extra. Wij hopen op een mooi eindbedrag waarmee we op 15 juli richting Indonesië mogen vertrekken.

Translate »
Doneer nu »