Eigen ervaring Surabaya

door mei 16, 2019Nieuws0 Reacties

Mijn naam is Anne Merkuur, 18 jaar oud, en studente aan de opleiding specialist Mode & Maat kleding op het Friesland college.

Afgelopen maart ben ik samen met Benjamin, Dennis & Lammert thuisgekomen van twee hele bijzondere maanden Surabaya om terug te zijn is gek maar tegelijkertijd ook zo gewoon. Het valt niet in woorden uit te leggen wat dit mij heeft gebracht. De vraag die ik de afgelopen tijd veel heb gekregen is: hoe was het?

Een hele gewone vraag natuurlijk maar ik kan vertellen dat het heel gek is om die vraag te beantwoorden. Want natuurlijk was het fantastisch, leerzaam, prachtig, emotioneel en indrukwekkend. Maar die 5 woorden beschrijven natuurlijk nog lang niet hoe het echt was en dat maakt ook niks uit. Het is een ervaring die ik voor het leven mee zal nemen, die mij over zoveel onderwerpen heeft doen laten nadenken en die mij zoveel meer inzicht heeft gegeven in de wereld. De positiviteit warmte en liefde van deze mensen zal voor altijd bij mij horen en daar voor ben ik iedereen zo dankbaar.

 

Het is gek om weer in een land te zijn waar de meeste mensen alleen een lunch voor zich zelf meenemen, de verschillen tussen arm en rijk vele mate kleiner zijn, waar elke minuut telt, waar het openbaar vervoer ook echt vertrekt op de aangegeven tijd, waar mensen zich druk maken of ze wel op tijd komen en waar de meeste mensen toch wat meer aan zich zelf denken. Gek, maar ook heel gewoon.

Translate »
Doneer nu »