Maurise Rijpstra en Samira Rahouma zijn vertrokken naar Indonesië

door feb 14, 2016Nieuws0 Reacties

Maurise Rijpstra en Samira Rahouma, beiden 3e jaars HBO-V studenten aan de NHL, zijn in januari van 2016 naar Indonesië vertrokken voor hun grote avontuur en stage. Zij kunnen dit doen mede door het Crea project. De 1e maand van hun stage verblijven zij in Sulawesi om vervolgens door te trekken naar Java, Surabaya. Hier gaan zij 2 maanden lang les geven op diverse scholen in Surabaya en tegelijkertijd zich inzetten voor de weeshuizen van KINDweesKIND. De focus zal hierbij liggen op het weeshuis Yayasan Kartini.

“Gezondheidszorg of het volgen van een opleiding is voor weeskinderen niet vanzelfsprekend” zegt Samira. Als HBO-V studenten willen zij op diverse scholen gezondheidsvoorlichting gaan geven. De onderwerpen waar zij zich met name op gaan focussen zijn hygiëne en het menselijk lichaam. Zij willen hier spelenderwijs mee beginnen om het daarna langzaam uit te breiden door middel theorie en praktijkopdrachten.

Het project dat zij in Yayasan Kartini op gaan zetten sluit één op één  aan op de peiler “gezondheid” van KINDweesKIND. Wil je meer weten over het project dat zij in gaan zetten in Yayasan Kartini of hun lessen die zij gaan geven op de scholen.

Translate »
Doneer nu »