MBO Life Sciences studenten lopen stage

door okt 24, 2015Nieuws0 Reacties

Wij, Yermo Veenstra en Tom Deinum van de opleiding watermanagement en milieubeheer, zijn voor onze stage vertrokken naar Indonesië. Tijdens onze stage hebben wij ons ingezet voor het weeshuis Yayasan Kartini om de omstandigheden van weeskinderen te verbeteren en we hebben bij twee scholen les gegeven op het gebied van milieu.

Weeshuis Yayasan Kartini
Onze stage begon op 19 februari 2015. Na enige bezichtigen van het weeshuis werd al snel duidelijk dat een aantal van de verblijfkamers van de weeskinderen niet eens voorzien waren van horren, tegen beschermingen van de vele steekvliegen. Na het aanschaffen van de nodige materialen, zijn de kamers voorzien van nieuwe horren voor de ramen en deuren.

Milieu educatie
De eerste 3 weken hebben we lessen verzorgd op de global school: “SMP Pembangunan Jaya 2”. De leeftijd van de studenten die wij les hebben gegeven is 12-15 jaar. De onderwerpen die hier aan bod gekomen zijn, waren milieu, broeikaseffect, vervuiling en pesticiden. De leerlingen konden al goed Engels, waardoor het eenvoudiger werd om informatie over te dragen en echt contact te hebben met de kinderen.

De laatste 3 weken hebben we de lessen verzorgd op de moslim school: “Al Falah”. De leeftijd van deze studenten lag een stuk lager, namelijk 6-12 jaar. Wij hebben de kinderen vertelt over de wereldwijde afvalproblemen, zoals de consequenties van zwerfafval, en milieuproblemen. De lessen werden meestal afgesloten met een presentatie over Nederland, om de verschillen in cultuur en normen en waarden te laten zien. Hier reageerden de kinderen zeer enthousiast op. Dit zagen we door de vele vragen die de kinderen na de lessen hadden.

Eigen ervaring
Naast les te geven op de school, leer je zelf ook enorm veel van de stage, de cultuur en het land. De vriendelijke mensen in Indonesië, de prachtige natuur en het grote cultuur verschil heeft op ons een grote indruk gemaakt. De reis heeft ons zelfstandiger gemaakt, meer zelfvertrouwen gegeven en daarnaast is onze Engelse taal er flink op vooruit gegaan. De dingen die je hier ziet, voelt, hoort, ruikt en proeft neem je voor altijd mee. Kortom een super stage!

Translate »
Doneer nu »